Damwanden plaatsen

Grenst uw tuin aan de waterkant en zoek u een oplossing voor de hoogteverschillen die hierdoor onstaan? Damwanden plaatsen is dan zeer aan te bevelen.

Damwanden zorgen voor een sterke oeverbescherming. Daarnaast is een groot voordeel vandamwanden plaatsen dat het extra vierkante meters tuin oplevert. Hoveniersbedrijf VerKort is u graag van dienst bij het plaatsen van damwanden. Wij kunnen damwanden plaatsen in hout, staal of kunststof uitvoeringen.

Houten damwanden plaatsen
Een damwand bestaat uit planken met mes en groef die we verticaal in de grond trillen. De bovenzijde van de damwand wordt netjes afgezaagd en d.m.v. een gordingbalk afgewerkt om een stevig geheel te maken. Wanneer een damwand in een diepe sloot staat of meer dan 60cm boven de grond uitkomt raden wij aan de damwand te verankeren. We kunnen de damwanden plaatsen in verschillende soorten hardhout of een combinatie van houtsoorten. Houtsoorten die gebruikt worden zijn eikenhout, vurenhout en kastanjehout.

Stalen damwanden plaatsen
Heeft u liever een sterke en duurzame damwand? Dan kan er een stalen damwand geplaatst worden. Bij een stalen damwand worden er stalen U profielen verticaal in de grond gedrild. De U profielen worden zo geplaatst dat ze als het ware in elkaar vallen.

Kunststof damwanden plaatsen
We kunnen ook damwanden plaatsen van kunststof. Dit is eveneens een duurzame oplossing die vrij eenvoudig te realiseren is. Kunststof damwanden gaan tientallen jaren mee. 

Wilt u damwanden plaatsen maar geeft u deze klus liever uit handen? Hoveniersbedrijf VerKort voert het graag voor u uit. Damwanden plaatsen is namelijk één van de werkzaamheden die wij graag voor u uitvoeren. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons op.

Partner

Jeroen van der Heide Tuinen

Bezoek website

Contactinformatie

Verkort v.o.f. (hovenier Alkmaar)
Westzaan, Assendelft Noord-Holland

Telefoon 06 - 25 06 37 74 (Wessel)
Telefoon 06 - 20 54 61 79 (Adrian)
E-mail info@verkort.com

Scroll naar boven